Hubert Givenchy & Audrey Hepburn

Hubert és Audrey barátsága életreszóló volt, mára már legendává vált, s 40 évig tartott, egészen a színésznő haláláig. Hubert fedezte annak a repülőgépnek a költségeit is, mely a haldokló művésznőt Svájcba szállítptta az Egyesült Államokból. Talán úgy is mondhatnánk, hogy ő volt az akkor felemelkedő divattervező múzsája. A Sabrina forgatásán ismerkedtek meg 1953-ban, pontosabban mikor Audrey meglátogatta őt műhelyében, hogy kiválassza a szerepéhez szükséges ruhákat, kalapokat, kiegészítőket.

Image

Image

Audrey szerint elbűvölő, nagy, már-már legendásnak mondható szemét saját sminkmesterei alkották, és szintén állandó tervezője és jó barátja, Hubert de Givenchy a megmondhatója, törékeny testének hány kisebb-nagyobb hibáját kellett a szépséges ruhákkal elrejteni.

Image

Hubert szerint őszinte, mély  „boldogító” barátság kötötte Audrey Hepburn-höz, hosszú éveken át mégsem ő, hanem Philippe Venet szabómester volt a partnere.

Image

Image

De nem csak a Sabrinában alkottak ketten feledhetetlen ruhát, hanem az Álom luxuskivitelben című filmben levő fekete ruha is felejthetetlenné vált, és 2006 decemberében 807 000 dollárért árverezték el.

Image

 „Hubert ruháiban semmi rossz nem történhet velem” – Audrey Hepburn.

1957-ben Givenchy első parfümjét személyesen Audrey-nak tervezte, meglepetésként. A színésznő imádta a L’Interdit egyedi illatát. Sokáig nem maradhatott unikum, s mikor a polcokra került, Audrey lett az arca.

Image

M.

Leave a comment